HTML

szikra

"Csak egyetlen örömforrásban reménykedhetünk: az emberi kapcsolatokban." Antoine de Saint-Exupéry

Friss topikok

Linkblog

2009.01.18. 21:10 Chille

talkin'bout the weather

tudom, hogy az én hibám, de megnézem a kereskedelmi TV híradóját, majd bosszankodom. miért kell egy (amúgy 25 percesre zsugorított, önreklámokkal teletűzdelt) mini híradó felének az időjárásról szólnia? arra nem ott van az időjárásjelentés?

minden télen meg kéne lepődjek, hogy hideg van? minden éhező kiskutya, fekete vágóhíd, közlekedési baleset hír kéne legyen? régen tök szerettük, hogy az utolsó hír mindig vidám hír volt, született egy új panda, ilyesmi. mamár kevésbé vidám idők járnak.

amit még hiányolok, hogy nézem a német, román, francia adókat és gyönyörűszép bemondóik vannak, nő is férfi is. jójó, attól még hogy a mieink bumfordiak, vagy épp egy hajszál választja el őket a éhhaláltól, még jól olvasnak, de ha semmi más szerepe nincs, csak dekoratív, hát legyen dekoratív.

emlékszem, 10 éves lehettem, amikor a falunkban akkora hóvihar volt, hogy anyukám elment hajnalban munkába (Pestre ingázott) és mire én elindultam volna, a ház széltámadta oldalát, ahol történetesen az ajó volt, teljesen befújta a hó. nem tudtam kinyitni, ezért öcsémmel kimásztunk a másik oldalon lévő ablakon, és a 40 cm-s hóban elmentünk isibe. ahol aztán meglepődve vettük tudomásul, hogy senki sincs bent. egy betévedt tanár néni felügyelete alatt játszhattunk egész nap. zsír.

volt még egy jó, hasonló idős lehettem, mikor egy nagyon aszályos évben a Velencei tó jó fele kiszáradt, plusz őszi szántások, és kaptunk egy akkora szélvihart, hogy jó 1-2 órán keresztül vörös lett a világ, nem lehetett méteren túl semmit látni, ültünk a kis padjaink alatt, és csodálkoztunk. az ablakok köze 10-15 cm magas lisztfinom vörös porral teltek fel.

a bioszteremben a plafonon volt egy óriási iránytű felfestve. mai napig, ha kíváncsi vagyok, fel tudom idézni magamban, és az alapján meg tudom mondani, merre lehet észak. persze az irány valószínű, hogy a napból, a Dunából, stb. sejtem, de nekem így vizualizálódik.

most néztük a RockNRollát, jó volt, de nem kiváló, ott mondták, hogy "minden gyerekkorban történik". ha nem is minden, de legnagyobb része.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szikra.blog.hu/api/trackback/id/tr40886155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phunkypete 2009.01.19. 20:52:58

bazz, ezt a procedúrát mire bekommentelhetek...
ennél már az is jobb volt, ha moderáltad...
amúgy csak azt akartam mondani, hogy: :)

Chille 2009.01.19. 20:58:57

na ja, kevéssé felhasználóbarát a felület, de meg tudom mondani, hányan néznek engem Firefox-al. zsír.

phunkypete 2009.01.19. 22:42:48

hehe...
akkor most kitolok veled, ha legalább 3 féle böngészővel nézem az oldalad?
tiszta kavar, csak kapkodod a fejed.
süti beállítások módosítása