HTML

szikra

"Csak egyetlen örömforrásban reménykedhetünk: az emberi kapcsolatokban." Antoine de Saint-Exupéry

Friss topikok

Linkblog

2009.06.02. 19:37 Chille

"figyejjémár, sörér mész?"

namost komolyan, figyejjémár, ki a francot érdekel, hogy ki nyerte az angol tehetségkutató döntőjét? ez híradó értékű? nézi azt valaki? vagy youtube-on terjed? akárhogyis... ehh.

de nem is ezért ragadok billentyűt! sajnálatos a utasszállító balesete, 228 áldozat nem kevés. de milyen furcsa az  ember, ahhoz képest nem is sok. dohányzáshoz köthető ok miatt 28.000 ember hal meg Magyarországon évente, 77 naponta! az utakon meg 1300-an évente. csak olyan az agyunk, hogy sokkal többnek tűnik 1 nagy, mint sok kicsi, de gyakori.

most erről is írok a szakdogámban. egyes szakmákban pl. a veszélyes gépeknél, munkavédelemben, de bárhol számítják a kockázatot. általában a kockázat = valószínűség * okozott kár. de hát (ahogy a mellékelt példa is mutatja) embertömegekre a logika csak korlátosan működik.

most ide nem tudok jó képet, így megmutatom az új cicánkat!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szikra.blog.hu/api/trackback/id/tr341159856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilcsi007 2009.06.10. 01:18:22

Hmmm...ezt a képletet mintha Tyler Durden is emlegette volna...vagy az Jack volt???

De várgyá már...én ki vagyok? :D

legkisebbmindközül 2009.06.11. 11:55:27

Na néd'mán, ki tűnt fel az ismeretlenből! Én tudom ki vagy, Marla!:D
süti beállítások módosítása