HTML

szikra

"Csak egyetlen örömforrásban reménykedhetünk: az emberi kapcsolatokban." Antoine de Saint-Exupéry

Friss topikok

Linkblog

2009.02.28. 14:21 Chille

nagy kékség

tudtátok, hogy a kék bálna a világon valaha élt leghatalmasabb élőlény? nagyobb mindegyik (ismert) dinoszaurusznál! elérheti a 140.000 kg-t! és mit eszik? planktont. krillt. icipici lebegő pöttyöket. nem sokkal nagyobb a torkának átmérője, mint a miénk. és ő az egyik leghangosabb is a világon.

ezt add össze... 

 

mennyire imádom mai napig sir David Attenborough-t. ő olyan természettudós volt, aki látszott, hogy szerette a természetet, de nem akarta igába hajtani. hogy utálom azokat a természetfilmeket, ahol, azért, hogy menjen a só, elfogják, piszkálják, basztatják az élőlényeket. úgy is meg lehetne csodálni egy kígyót, hogy leszorítanád, és kinyomnád belőle a szuszt, meg bedugád az ujjad minden testnyílásába!

számomra a legnagyobb ellenpélda Steve Irwin. van egy elméletem, hogy az állatok már régóta berágtak rá, de végül a egy rája sebesített halálra. szerencséje volt, mert már a zebrapintyek is fenték rá a csőrüket!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szikra.blog.hu/api/trackback/id/tr30971544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesematka 2009.03.02. 09:49:01

..és a bálna kommunikációja is rendkívül fejlett Hasonlóan a delfinekéhez), a tudósok mai napig nem vágják, hogy mit miért tesznek, csak feltételeznek..
(jó, h megint írsz.:-))
süti beállítások módosítása