HTML

szikra

"Csak egyetlen örömforrásban reménykedhetünk: az emberi kapcsolatokban." Antoine de Saint-Exupéry

Friss topikok

Linkblog

2009.03.13. 14:17 Chille

1 m2 felületre 1 lumen az pontosan 1 LUX

egyik ismerősöm Dr Lux Elvirát, a "nemzet szexnagyiját" olvas a szakdolgozatához. milyen szerencsés, én ISO 31000 szabványt olvasok a szakdolimhoz. na mindegy, én akartam.

persze beleolvasgatok. (én amúgy mindenbe amit elölhagynak) kicsit régi már és nem mindennel értek egyet, de vannak érdekes felvetések. pl. hogy a "járás" milyen sajátságos modern dolog. ugyanis a járáshoz manapság automatice kapcsoljuk a szexuális kapcsolatot, és nagyon erős a kizárólagossága, önzése. ha valakivel jársz, akkor nem ám csak úgy elmész egy másikkal moziba vagy szórakozni!

ugyanakkor mennyire meggyengült a házasság. még a házasságszegés valahogy olyan bocsánatos dolog lett. hogy már a partnercserés hirdetéseket fel se hozzam...

hogy van ez? amíg fiatalok vagyunk, kizárólagosságot követelünk, de ha deklaráljuk hűségünket, akkor már nem is annyira fontos?

a képen amúgy a világ legöregebb folyamatosan működő 106 éves villanykörtéje látható.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szikra.blog.hu/api/trackback/id/tr51000049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arsinoe 2009.03.17. 15:19:02

És mit szólsz ahhoz a nézőponthoz, hogy mivel a párkapcsolat, a "járás" annyira elzárja a fiatalságot a normális ismerkedéstől és a tapasztalatszerzéstől, hogy emiatt aztán a nem megfelelő emberrel köt házasságot. Talán emiatt is, hogy a házasságok fele ma kicsiny hazánkban válással végződik... és amit írtál is, hogy aztán jön a megcsalás és az unalom vagy a mindent megváltó harmadik játékos... :)

Chille 2009.03.17. 17:31:18

nem értek egyet teljesen. a szigorú és kizárólagos járás elzárhatja a tapasztalástól a delikvenst, igaz, de talán egyáltalán nem kéne minimális emberismeret és tapasztalat nélkül járást kezdeni akárkivel. sosem gondoltam, hogy jó lenne fiatalon kapcsolatokat kezdeményezni. rómeó és júlia hülye volt, 1-2 atyai pofon oldotta volna a problémát.
süti beállítások módosítása