HTML

szikra

"Csak egyetlen örömforrásban reménykedhetünk: az emberi kapcsolatokban." Antoine de Saint-Exupéry

Friss topikok

Linkblog

2009.04.14. 21:46 Chille

Dacia

mikor öcsém megszületett, nagyszüleim vettek egy Dacia-t. nagymamám vezette, mivel nagyapámnak rossz volt a szeme. azt mesélte nagymamám, hogy az volt (néha, ha nagyapám nem ült mellette) az egyetlen dolog, amit igazán ő birtokolt. az öcsém már 27 éves, de a Dacia ott áll, ahol mindig is, működőképes. csak már nem az övék. eladták, mert mindketten elmúltak 82 évesek. de nagymamám mindennap láthatja, de nem vezetheti. 57 éves házasok voltak a minap. sok boldogságot!

egyszer nagymamám azt mondta, hogy ha megint elkezdené, sosem menne férjhez. remélem csak nem volt jó napja és volt jó 57 éve. sok boldogságot...

emlékszem, hogy a Daciak kulcsa annyira primitív volt, hogy minden Dacia ajtaját nyitották. ilyenekkel szórakoztunk. meg 6-8 órákat álltunk sorban benzinért jegyre. de én csak a hátsó ülésen való hülyéskedésre emlékszem.

 

ui.: ez ugyan egy Renault, de majdnem és szép a kép, innen.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szikra.blog.hu/api/trackback/id/tr661065480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phunkypete 2009.04.15. 00:34:48

ha már kulcs, az megvan, hogy anno egy wartbit lehetett nyerni mosóporba rejtett slusszkulccsal?
tök elképzeltem, hogy nyerünk egy új autót. aztán persze nem volt a dobozban. de az is lehet, hogy anyu kimosta. és vele együtt a warbeszt is...

amúgy érdekes ajtónyitója volt a wartburgoknak. kicsinek nem tudtam kezelni, mert kicsi volt a kezem, meg olyan erőm sem volt még.

de emlékszem daciánk volt, nem is egy, valahogy mindig szétmentek ahogy apu hajtotta őket. jól emlékszem, vagy csak városi legenda, hogy meg kellett húzni a csavarokat miután átvette az ember, mert különben menet közben kiestek belőle?

hm. szeretem a nosztalgia postokat.

Chille 2009.04.17. 01:53:53

nem, jól emlékszel, a Dacia-kon durván kellett vigyázni a "bejáratásra". komoly rituálé volt a "minden fordulatszámon futtatás" és a csavarhúzás...
süti beállítások módosítása