HTML

szikra

"Csak egyetlen örömforrásban reménykedhetünk: az emberi kapcsolatokban." Antoine de Saint-Exupéry

Friss topikok

Linkblog

2009.05.11. 22:12 Chille

a Liger és a Tigon

már említettem őket, de eddig nem sokan hallottak róla, hátha innen. meg innen.

liger és a tigon is az oroszlán és a tigris emberi közreműködéssel, elsősorban állatkertekben vagy cirkuszokban létrejött, természetben elő nem forduló hibridje. tekintve, hogy az oroszlán Afrikában, a tigris pedig Indiában él, nem volt sok esélyük találkozni. a liger hím oroszlán (lion) és nőstény tigris (tiger) párosodásából születik, a tigon fordítva. a liger gyakoribb, mint a tigon és a legnagyobb macskaféle (jóval nagyobb, mint a tigon): a hím magassága a hátsó lábaira állva elérheti a 3,6 métert, tömege pedig megközelíti a fél tonnát. a természetben a szibériai tigris a legnagyobb macskaféle, de a liger méretét nem éri el.
 

A liger és a tigon tulajdonságaiban keverednek a két szülő tulajdonságai. egyesek inkább az oroszlánokra, mások a tigrisekre hasonlítanak. általában csíkosak vagy pettyesek (bár nem annyira, mint a tigrisek), a hím ligereknek rendszerint még kis sörényük is van. A tigrisektől örökölt tulajdonságuk, hogy általában szeretik a vizet. a liger gyakoribb, mint a tigon és a legnagyobb macskaféle (jóval nagyobb, mint a tigon): a hím magassága a hátsó lábaira állva elérheti a 3,6 métert, tömege pedig megközelíti a fél tonnát. A természetben a szibériai tigris a legnagyobb macskaféle, de a liger méretét nem éri el.

a liger és a tigon tulajdonságaiban keverednek a két szülő tulajdonságai. egyesek inkább az oroszlánokra, mások a tigrisekre hasonlítanak. általában csíkosak vagy pettyesek (bár nem annyira, mint a tigrisek), a hím ligereknek rendszerint még kis sörényük is van. a tigrisektől örökölt tulajdonságuk, hogy általában szeretik a vizet. a liger gyakoribb, mint a tigon és a legnagyobb macskaféle (jóval nagyobb, mint a tigon): a hím magassága a hátsó lábaira állva elérheti a 3,6 métert, tömege pedig megközelíti a fél tonnát (egyesek szerint elérheti a 800 kg-t is!). a természetben a szibériai tigris a legnagyobb macskaféle, de a liger méretét nem éri el.
 

 

állatokról írok, mert az emberekkel tele lett a tököm.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szikra.blog.hu/api/trackback/id/tr551116020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phunkypete 2009.05.12. 21:55:28

:) nem is nézem eztán a natgeo-t, csak ide járok post-ot olvasni...

Chille 2009.05.12. 22:43:04

eddig se nézted :)
süti beállítások módosítása